SV Vesivoima osti norjalaisen pienvesivoimayhtiön

Suomen Voiman kahdeksan osakkaan sekä Kaakon Energian ja Kuoreveden Sähkön yhdessä perustama SV Vesivoima Oy on tänään tehnyt merkittävän avauksen norjalaisille pienvesivoimamarkkinoille. SV Vesivoima on ostanut norjalaista pienvesivoimaa omistavan yhtiön NK Energy Real 1 AS:n koko osakekannan.

Lisäksi samassa yhteydessä on tehty hallinnointi ja yhteistyösopimukset Norsk Kraftin kanssa yhtiön liiketoiminnan kehittämiseksi läheisessä yhteistyössä.

NK Energy Real 1 AS omistaa tällä hetkellä pienvesivoimaosuuksia ja vesioikeuksia vastaten 24 GWh vuosituotantoa. Yhtiötä on tarkoitus kehittää voimakkaasti ja lähivuosien aikana se tulee moninkertaistamaan nykyisen pienvesivoimantuotantokapasiteettinsa. Yhtiön kotipaikka on Bergen.

SV Vesivoiman toimitusjohtajan Akke Kuuselan mukaan NK Energy Realin selkeä vahvuus tulee olemaan paikallinen henkilöstö, joka tuntee seudun pienvesivoimayhtiöt ja toimii aktiivisesti pienvesivoimamarkkinoilla.

- Bergenin seudulla on merkittävä osa Norjan pienvesivoimapotentiaalista, jolloin paikallinen läsnäolo antaa vahvat lähtökohdat pienvesivoimaomistusten kasvattamiseen.

Suomen Voiman hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehto toteaa, että NK Energy Realin osto istuu erinomaisesti Suomen Voiman tavoitteeseen hankkia uusiutuvaa ja vähäpäästöistä sähköntuotantokapasiteettia osakkailleen.

- Pyrkimyksenä on kasvattaa omistajayhtiöiden sähkön hankinnan omavaraisuutta sekä vastata sähköntuotannon ilmastovaikutusten pienentämiseen tähtääviin toimenpiteisiin, joihin Suomi ja Suomen Voiman omistajayhtiöt ovat omalta osaltaan sitoutuneet.

Suomen Voiman omistaa 16 suomalaista energiayhtiötä. Niistä Etelä-Savon Energia Oy, Keravan Energia Oy, Mäntsälän Sähkö Oy, Nurmijärven Sähkö Oy, Porvoon Energia Oy - Borgå Energi Ab, Sallila Energia Oy, Vatajankosken Sähkö Oy ja VSV-Energiapalvelu Oy ovat yhteensä 78 prosentin osuudella osakkaina SV Vesivoima Oy:ssä.

 

Lisätietoja antavat:

SV Vesivoima Oy:stä toimitusjohtaja Akke Kuusela, puh. 040 715 4440

Suomen Voima Oy:stä hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehto, puh. 050 559 1815