Kimmo Tyni Suomen Voiman kehitysjohtajaksi

Kimmo Tyni on aloittanut Suomen Voima Oy:n kehitysjohtajana 28.11.2011.

Kimmon tehtäviin kuuluvat yhtiön sähkön tuotantoon ja hankintaan liittyvät kehityshankkeet. Lähiajan tehtävistä tärkeimpänä mainittakoon Mäkelänkankaan tuulivoimaprojektin hoitaminen. Kimmo raportoi yhtiön toimitusjohtajalle.

Koulutukseltaan Kimmo on sähkövoimatekniikan diplomi-insinööri. Lähes 20 vuoden työkokemus energia-alalta sen sijaan koostuu pääasiassa energiatalouteen ja -kauppaan liittyvistä tehtävistä. Ennen Suomen Voimaan siirtymistä Kimmo on työskenteli Haminan Energia Oy:ssä energiakaupan johtajana, jossa tehtäviin kuului sähkön lisäksi maakaasun myynti ja hankinta sekä sähkön tuotannon - erityisesti tuulivoiman – hallinnointi. Haminassa Kimmo sai lisäksi hyvää oppia ja kokemusta tuulivoimaprojekteista ja niihin liittyvistä viranomaisasioista.

Kimmon työhistoriasta löytyy lisäksi parin vuoden pesti Energiameklarit Oy:ssä riskienhallintapäällikkönä sekä lähes seitsemän vuoden rupeama, jonka aikana hän hoiti energiakaupan tehtäviä Kotkan Energia Oy:ssä viimeisimpänä tehtävänimikkeenään energiakaupan johtaja.

Kimmon yhteystiedot ovat:
puh. 040 568 3003
s-posti: etunimi.sukunimi@suomenvoima.fi