Etelä-Savon Energia toteuttaa Mäkelänkankaan aurinkovoimalan valmiiksi

 

Suomen Voima on tehnyt Etelä-Savon Energian (ESE) kanssa sopimuksen, jonka mukaan ESE toteuttaa aurinkovoimalan valmiiksi kesäkuun 2016 loppuun mennessä. Alkuperäinen toimitussopimus oli tehty NWE Salesin kanssa ja sen mukaan voimalan piti olla valmis maaliskuussa 2016.

Suomen Voima on hankkinut voimalan paneelit ja sähkötekniset laitteet suoraan valmistajilta. Paneelit ovat korealaisen Hyundai Heavy Industriesin tuotantoa ja invertteri siihen liittyvine kytkentälaitteineen kotimaisen ABB:n tuotantoa. Hankkeen suunnittelusta vastaa Empower yhdessä ESE:n kanssa. Maanrakennustöistä vastaa Sakki Oy ja telineet valmistaa Finnwind Oy.

Laitoksen sähköteho on 725 kW ja enegiaa se tuottaa vuodessa n. 650.000 kWh. Hankkeelle on myönnetty TEM:n energiatuki, joka kattaa 30 % investointikustannuksista.

Suomen Voiman osakkaista hankkeessa ovat mukana Haminan Energia Oy, Keravan Energia Oy, Kokemäen Sähkö Oy, KSS Energia Oy, Köyliön-Säkylän Sähkö Oy, Porvoon Energia Oy, Sallila Energia Oy ja VSV-Energia Oy. Osakkaat vastaavat tuotannon myymisestä loppukäyttäjille.

 

Alla aiheeseen liittyvä mediatiedote:

Lehdistötiedote 2016-04-06 ESE toteuttaa aurinkovoimalan Haminan Mäkelänkankaalle.docx